Navigatie

[ 31 jul - 24 augustus 2012 ]

Zomer in GEMAK

Zomer in GEMAK
Geoffrey van Dijk, zonder titel (2012), tekening

Van dinsdag 31 juli t/m vrijdag 24 augustus is de tentoonstelling Zomer in GEMAK te zien in GEMAK, de tentoonstellingsruimte van de Vrije Academie.*

Zeven recent afgestudeerde kunstenaars aan verschillende academies presenteren hier hun werk: Olfa Ben Ali, Erik van der Belt, Sophie van der Burg, Geoffrey van Dijk, Veerle Thoben, Dieke Venema en Margot Zweers.

Dieke Venema en Margot Zweers hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt op locatie in GEMAK.

* Gewijzigde openingstijden in de zomerperiode: di t/m vr 12.00-17.00uur

In de Pers over de tentoonstelling Zomer in GEMAK:

“Er is uitgebreid ruimte en aandacht voor uiteenlopende zaken als verstilling, lyriek, rumoer, melancholie, gesmoorde hartstocht, kleur, zwart wit, vakkundige planning en voor improvisatie. (…) Alles bij elkaar biedt Zomer in GEMAK een mooie uitgebalanceerde tentoonstelling naast de andere Haagse zomerexposities. Een expositie waar je veel kunt zien zonder overvoerd of verveeld te raken van werken die elkaar zowel vrij laten als aanvullen.”

In: Villa la Repubblica – Tussen rumoer en verstilling (door Bertus Pieters)

In VA-Achter

In VA-Achter – de presentatieruimte voor proefopstellingen, kleine adoptiefprojecten, DNA-ers of deelnemers van de Vrije Academie - presenteert Eline Marina Beentjes enkele tekeningen.

“In zware tijden houden regelmaat en rituelen een mens op de been. Tekenen is een manier om mij staande te houden, om na te denken over wat ik heb meegemaakt, om me tot het uiterste te concentreren. In mijn tekeningen loop ik vaak vast. Soms ga ik zitten ‘freaken’ en komt er toch iets goeds uit. Tekenen is immers een directe afspiegeling van gedachten op papier. Ik heb vaak het gevoel dat ik helemaal niet kan tekenen. Dat komt omdat mijn werk ‘aan van alles moet voldoen.’ Daar ben ik streng in: er mag weinig gebeuren. Ik gebruik bijna nooit kleur, geen achtergrond. Het geestelijke karakter moet voelbaar en zichtbaar zijn.”

Terug naar boven